مقالات

چه مواردی باید در فاکتور طلا قید شود؟

چه مواردی باید در فاکتور طلا قید شود؟

طلا بدون فاکتور هیچ ارزشی ندارد؛ به همین دلیل است که توصیه می‌شود در نگهداری فاکتور خرید دفت نمایید تا هنگام خرید و فروش دچار مشکل نشوید. فاکتور طلا، هویت طلا محسوب می‌شود. اگر قصد خرید اینترنتی طلا و نیز دریافت فاکتور معتبر را دارید، به سایت طلا و جواهر گارنت مراجعه کنید. از شما دعوت می‌کنیم ما را در ادامه این مقاله همراهی کنید.

 

اهمیت فاکتور طلا

اگر طلا فاکتور نداشته باشد، انگار که شما برای زمین خود سند نگرفته‌اید! پس تا جایی که امکان دارد از فاکتور کپی و پرینت گرفته و به خوبی نگهداری نمایید. طلایی که فاقد فاکتور است، یک دارایی غیرقانونی محسوب می‌شود. نبود مهر و امضا فروشنده به معنی بی ارزش و غیر معتبر بودن فاکتور است؛ به همین علت فاکتور طلا ارزشی همانند خود طلا دارد و اگر نباشد، طلای شما ارزش مادی کمتری خواهد داشت.

 

بخش های اصلی فاکتور طلا

فاکتور طلا زمانی معتبر است که تمام ویژگی‌های کالای فروخته شده و اطلاعات تماس فروشنده مثل آدرس، شماره تلفن، اطلاعات پیام‌رسان‌های داخلی و اجتماعی ذکر شود. فاکتور  شامل:

  • سربرگ
  • مشخصات خریدار
  • مشخصات محصول خریداری شده
  • قیمت طلا
  • عیار
  • نرخ اجرت
  • سود تک فروشی
  • متعلقات طلا
  • مالیات بر ارزش‌افزوده
  • قیمت نهایی قابل پرداخت
  • مهر و امضا طلافروشی

است که درباره هرکدام توضیح مختصری ارائه خواهیم کرد.

چه مواردی باید در فاکتور طلا قید شود؟

سربرگ فاکتور

مهم‌ترین بخش یک فاکتور است که باید نام فروشگاه و اطلاعات در مورد تماس نوشته شود. سربرگ باید دارای شماره سریال بوده و با شماره سریال فروشنده طلا نیز همخوانی داشته و یکسان باشد.

مشخصات خریدار در فاکتور

مشخصات خریدار پایین سربرگ نوشته می‌شود. فروشنده باید نام و نام خانوادگي و اطلاعات تماس خود را در سربرگ وارد کند. هنگام خرید طلا دقت کنید اطلاعات دقیق و کاملی درباره خود به فروشنده بدهید تا فاکتور رسمی و مستند به نظر برسد.

مشخصات محصول خریداری شده در فاکتورطلا

فروشنده طلا باید نام کالا را با جزئیات در فاکتور ذکر کند؛ یعنی باید طرح، شکل و متعلقات کالا را نوشته شود؛ همچنین باید تعداد و وزن نیز در فاکتور آورده شود. اگر چند قطعه طلا خریداری شده، نباید وزن به صورت کلی نوشته شود؛ بلکه باید برای هر کدام فاکتور جداگانه بنویسد.

قیمت طلا در فاکتور

از آنجایی که قیمت طلا لحظه به لحظه در حال تغییر است و ثابت نیست، در هنگام خریداری باید قیمت لحظه‌ای که خریداری شده است، ثبت شود. قیمت را بر اساس گرم یا مثقال اندازه‌گیری می‌کنند.

عیار در فاکتور

اگر طلا ۱۸ عیار یا ۲۴ عیار باشد، یعنی طلا خالص است. البته برخی طلافروشان از اصطلاح ۷۵۰ استفاده می‌کنند که همان ۲۴ عیار است و نوشتن معادل آن در فاکتور مشکلی ندارد. برای سنجش عیار طلا از عیارسنج استفاده می‌شود. اگر عیار تغییر کند، قیمت نیز تغییر خواهد کرد؛ به همین دلیل عیار طلای فروخته شده حتماً باید در فاکتور درج شود.

نرخ اجرت در فاکتور

قیمتی که برای هر گرم طلا نوشته می‌شود، معادل با یک گرم طلای آب شده است. طلا و جواهراتی که خریداری می‌شوند، حاصل سعی و تلاش طراحان، افراد فنی و کارگاه‌های ساخت است؛ پس باید اجرت این کالاها به این افراد پرداخت شود. اجرت را بر اساس گرم سنجش می‌کنند.

سود تک فروشی در فاکتور

همان سودی است که طلافروشان از فروش طلا و جواهر به دست می‌آورند. اتحادیه طلافروشان میزان سود دریافتی برای فروشندگان را ۷ درصد اعلام کرده است. البته بستگی به خود فروشنده دارد که با سود ۷ درصد بفروشد یا برای رقابت با سایر فروشندگان طلا با سود کمتر از ۷ بفروشد.

متعلقات طلا در فاکتور

بعضی از زيورآلات متعلقاتی مثل نگین و سنگ‌های قیمتی دارند. وزن این متعلقات باید به صورت جداگانه نوشته شود. فرق بین فاکتور جواهرات و زيورآلات در این است که در فاکتور جواهرات باید مشخصات سنگ‌ها، نگین و وزن اضافه شده، نوشته شود و قیمت هرکدام نیز بیان گردد.

مالیات بر ارزش افزوده در فاکتور

طلافروش درازای فروش هر کالا باید ۹ درصد مالیات بر ارزش‌افزوده طبق قانون نظام مالیاتی کشور پرداخت کند. طلا فروش این درصد را از خریدار گرفته و به مالیات تحویل می‌دهد. این ۹ درصد ارزش‌افزوده بر اساس اجرت طلا محاسبه خواهد شد.

قیمت نهایی قابل پرداخت در فاکتور

تمام مواردی که تابه الآن ذکر شد، باید در فاکتور قید شده باشد تا هزینه نهایی محاسبه و خریدار پول را پرداخت کند.

مهر و امضا طلافروش در فاکتور

طلا فروش باید فاکتور را مهر و امضا کند؛ چون بدون این کار، فاکتور با یک کاغذ باطله فرقی ندارد.

چه مواردی باید در فاکتور طلا قید شود؟

انواع فاکتور

فاکتور را می‌توان به صورت دستی یا با نرم‌ افزارهای حسابداری نوشت. نکته مهمی که وجود دارد، مهر و امضا فروشنده است که باید در فاکتور آورده شود، چه فاکتور دستی باشد چه کامپیوتری. برای فروش طلای بدون فاکتور باید به یک طلا فروش معتبر مراجعه کنید و اطلاعات تماس خود را به فروشنده دهید تا در صورت بروز هرگونه مشکل بتواند با شما تماس بگیرد.

 

سخن پایانی

همان‌طور که گفتیم، قیمت طلا، عیار، نرخ و اجرت طلا و مهر و امضای طلافروش از مهم‌ترین مواردی است که باید در فاکتور آورده شود؛ همچنین هنگام خرید و فروش طلا حتماً فاکتور را تحویل گرفته و به خوبی نگه دارید؛ چون طلای بدون فاکتور مثل این است که برای خودروی خود سند نگرفته‌اید. روز به روز ادارات نظارتی و اتحادیه‌ها، قوانین سختی را اعمال می‌کنند؛ به همین منظور طلای بدون فاکتور ارزش کمتری پیدا می‌کند.

داشتن فاکتور می‌تواند از کلاه‌برداری نیز جلوگیری کند؛ چون ممکن است طلای بدون فاکتور دزدی باشد. اگر قصد خرید طلا را دارید، ولی امکان اینکه حضوری و از نزدیک خریداری کنید را ندارید، می‌توانید به سایت طلا و جواهر گارنت مراجعه کرده و ضمن مشاهده جدیدترین، متنوع‌ترین و لوکس‌ترین زيورآلات و جواهرات، کالای مورد نیاز خود را با خیال آسوده خریداری کنید‌.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *